• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.6° Похмуро

Депутат від партії Сєнкевича пропонує розпустити Миколаївську облраду: «Працюємо в режимі хронічного порушення»

Депутат Миколаївської обласної ради від партії «Пропозиція» Валентин Бойко пропонує розпустити облраду.

Про це він розповів у своєму блозі на «Інше.ТВ», коментуючи засідання сесії облради від 9 березня. 

— Пензля не потрібно, просто, на хвилиночку, картина маслом: після голосування за рішення, що не пройшло, невідома особа, можливо з вулиці, увірвалась в приміщення ведучої пленарного засідання і голосом депутата Табунщика (за кадром) попросила врахувати її голос у голосуванні. На що, подивившись у бік, голова облради Ганна Замазєєва відреагувала: «Голос зараховано! Рішення прийняте!». Впевнений, що цей сюжет відійде до всеукраїнських мемів на кшталт: «все пропало» або «Миша, с таким лицом никто тебе денег не даст», – розповідає про події засідання останньої сесії облради депутат. 

За його словами, описана ситуація – це «ще один з фрагментів волюнтаризму», а оскільки «далі так продовжуватись не може» він закликає припинити повноваження обласної ради.

По-перше, стверджує депутат, облрада працює «в режимі хронічного порушення власного Регламенту, а відтак Конституції і Законів України».

— Це очевидно!  Всі втомлені компромісами. Ми вже горбатимось від їх нашарування. Важко нести!, – додає Валентин Бойко

По-друге, додає він, обласна рада «посипалась», оскільки п’ятеро депутатів вже склали свій мандат. Він розповідає, що діяльність ради залишається лише частково продуктивною. Зокрема, через військовий стан сесії можуть проводитись тільки онлайн, а інтересами громад та обласним бюджетом вже займається військова адміністрація.

— Гроші депутатам на депутатську діяльність не виділяються. Постійні комісії практично не працюють, повний пакет сесійних питань на них не розглядається. Сесії в онлайн-режимі ви самі бачите – абсурдні, якщо не сказати карикатурні!, – каже Валентин Бойко

По-третє, стверджує він, «політикою в області активно починають займати люди, яких не можна назвати українськими політиками за визначенням». Після чого діляться враженням стосовно «кількості компліментів», якими ділилися під час сесії депутат від ОПЗЖ Володимир Фроленко та депутат від «Нашого краю» Юрій Кормишкін. Юрій Бойко впевнений, що «не залишилось сумнівів про створення у недалекому майбутньому ще більш міцного міжфракційного братерства».

— Настала черга Замазєєвої. Особисто мені гірчить пафосна подяка з її боку Фроленку за роботу на посаді першого заступника. Даруйте, за що? За порушення закону і звільнення рішенням НАЗК, підтвердженого касаційною судовою інстанцією. Це не дискредитація облради? За те, що на передостанній перед війною сесії 15.02.2022 він спекулятивно блокував рішення про прийняття програми та виділення коштів на Тероборону Миколаївщини? До речі, здається, ту сесію у повному складі проігнорувала і фракція Кормишкіна. Співпадіння?, – акцентує Валентин Бойко.

Депутат нагадує, що з перших днів війни Володимир Фроленко публічно утримувався від засудження агресії з боку РФ: «Його не було помітно ані на гуманітарному, ані на волонтерському фронтах. Не побачив я його і в окопах з «коктейлем Молотова» під час оборони Баштанщини. Як політик він красномовно відсиджувався! Хтось впевнений, що Фроленко не став би у разі окупації регіону миколаївським «сальдо», я – НІ!».

Депутат також вбачає «договорняк» щодо прийняття рішення про створення Агенції регіонального розвитку: «Жодної прозорої підготовчої роботи у цьому напрямку з боку ОВА і депутатського корпусу! Виступав на сесії, говорив про це. У підсумку прийняли «кота в мішку» під відповідальність голови облради. Замазєєва особисто пообіцяла дієвість і прозорість у цьому архі-важливому для області процесі. Повірили! Подивимось!».

— Як тільки повіяло миром, все повертається на круги своя. На сесії зачитали заяву від колишніх «регіоналов» про створення рабочої групи « … …. За життя!» Остання фраза мабуть в усладу Рабіновічу, Ківі та Медведчуку. Коли ми вже позбудимось цього російського ярма!?, – задається питанням депутат. 

Валентин Бойко також обурився, що обласна рада не прийняла рішення про присвоєння Обласній універсальній науковій бібліотеці ім’я українського поета, літератора, лауреата Державної премії імені Тараса Шевченка Дмитра Креміня.

— Цей ганебний факт відбувся у день народження Кобзаря! Той самий Фроленко провокаційно запропонував іншого кандидата.  Безумовно, творчо обдаровану людину, зі своїм доробком в сфері театрального мистецтва, в політиці у свій час запеклого «регіонала» та «антимайданівця» – Миколу Кравченка. Коментую! Цих двох митців не знати не можна! Їх внесок в літературу, культуру значний і помітний! Проте на запропонованих Фроленком умовах протиставлення одне одному –  злочин!!! Як на мене, це паскудство, так робити не можна! Як не можна цинічно ігнорувати думку колективу бібліотеки, громадськості, літераторів, врешті-решт витриману процедуру з боку влади, – каже депутат. 

Він завепняє, що у обласній раді є тільки «невеличка група людей», здатних захищати український простір, проте їх голосів недостатньо: «А «договорняки» на культуру не розповсюджуються. Голосується, як є, за мовчазним спогляданням голів фракцій. Позиція, щоб не сказати якість, депутатського корпусу – на долоні! У виступах, після провалу голосування, лунало слово «Ганьба!!! Миколаївській обласній раді!!!».

— Що робити далі? Відповідаю як представник постійної комісії з питань законності. Повноваження обласної ради слід негайно припиняти або штучно процедурно «заморожувати»! Або просто не так прискіпливо відноситися! Сесії онлайн, якщо їх проводити, то проводити зі строгим дотриманням Регламенту, з таймінгом не більше 50 хвилин та 1 хвилиною на виступи, – каже депутат.

Як відомо, Кабінет міністрів назначив голову Миколаївської обласної ради та керівника партії «Слуга народу» в регіоні Ганну Замазєєву головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Депутат Миколаївської обласної ради від партії «Пропозиція» Олександр Мосін вважає, що новою головою облради має стати депутат від президентської партії. Депутатка облради від партії «Європейська солідарність» Алла Ряжських вважає що цю посаду має зайняти представник «Нашого краю» або «Слуги народу».

Голова фракції «Слуги народу» в Миколаївській обласній раді Ігор Кіч ще не знає хто стане наступником Ганни Замазєєвої, проте стверджує, що за будь-яких умов фракція підтримуватиме кандидата на посаду голови облради від президентської партії

Відзначимо, що перед призначенням на посаду голови Держенергоефективності, на сесії облради 9 березня Ганна Замазєєва повідомила, що звільнила Володимира Фроленка, обраного депутатом облради від «Опозиційна платформа – «За життя», з посади свого першого заступника.

Читайте також: