• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Переважно ясно

«Це підрив внутрішньої безпеки», — Кормишкін проти розпуску облради і згоден обрати новим головою «слугу народу»

Голова фракції «Наш край» в Миколаївській обласній раді Юрій Кормишкін не підтримує ідею свого колеги по депутатському корпусу Валентина Бойко щодо розпуску облради.

Про це депутат повідомив у коментарі «НикВести».

— Якщо він (депутат від «Пропозиції» Валентин Бойко, – прим.) таке сказав, то, я вважаю, треба прочитати закон про місцеве самоврядування. Рада не може бути розпущена, тому що це буде підрив нашої внутрішньої безпеки, – каже Юрій Кормишкін.

Водночас він зазначив, що депутати обласної та місцевих рад, які наразі знаходяться за межами України, мають скласти мандат: «Тому що сьогодні ми як представники громади зобов'язані бути на місці». 

Він також додав, що підтримує на посаді голови обласної ради кандидатуру від «Слуги народу», однак вважає, що першим заступником повинен бути кандидат від будь-якої іншої фракції.

— Керівником обласної ради в воєнний час повинен бути представник правлячої партії «Слуга народу», а вже заступники можуть бути з інших фракцій і груп, – зазначив Юрій Кормишкін.

Офіційного кандидата на посаду першого заступника голови облради, якого обиратимуть на сесії 16 березня, фракції «Наш край» ще не надходила, каже Юрій Кормишкін. Однак, каже депутат, він чув, що на цю посаду обговорюють представника від президентської партії. 

— Це те, що я чую – офіційно пропозиції немає, – зазначає він. 

Голова фракції також впевнений, що офлайн-сесія обласної ради має бути відкритою для відвідування представникам ЗМІ.  

Раніше повідомлялося, що голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва повідомила, що звільнила депутата від «ОПЗЖ» Володимира Фроленка з посади свого першого заступника.

Як відомо, Кабінет міністрів назначив голову Миколаївської обласної ради та керівника партії «Слуга народу» в регіоні Ганну Замазєєву головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Депутат Миколаївської обласної ради від партії «Пропозиція» Олександр Мосін вважає, що новою головою облради має стати депутат від президентської партії. Депутатка облради від партії «Європейська солідарність» Алла Ряжських вважає що цю посаду має зайняти представник «Нашого краю» або «Слуги народу».

Голова фракції «Слуги народу» в Миколаївській обласній раді Ігор Кіч ще не знає хто стане наступником Ганни Замазєєвої, проте стверджує, що за будь-яких умов фракція підтримуватиме кандидата на посаду голови облради від президентської партії

Відзначимо, що перед призначенням на посаду голови Держенергоефективності, на сесії облради 9 березня Ганна Замазєєва повідомила, що звільнила Володимира Фроленка, обраного депутатом облради від «Опозиційна платформа – «За життя», з посади свого першого заступника.

Читайте також: