• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Переважно ясно

Британська розвідка повідомила про незначні успіхи росіян навколо Авдіївки

Протягом останніх трьох тижнів російські війська дуже повільно досягають незначних успіхів навколо контрольованої Україною Авдіївки на Донбасі на північ від Донецька.

Операція з просування в основному проводилася 1-м армійським корпусом терористичної «ДНР» – це місцеві люди, що добре знаються на місцевості, йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії в Twitter. 

— Це місцевий персонал, який добре знає місцевість. Авдіївка з 2014 року перебуває на передовій конфлікту на Донбасі; місто зараз значною мірою зруйноване, — йдеться у звіті британської розвідки.

Розгалужений комплекс Авдіївського коксохімічного заводу, ймовірно, буде розглядатися як надійна захисна ключова місцевість у ході битви, відзначили британські розвідники.

— Тактично ситуація подібна до тієї, що у місті Бахмут, розташованому північніше. Українські війська продовжують організовану оборону, але їхні лінії постачання на захід перебувають під дедалі більшою загрозою через російську операцію з оточення, — йдеться у повідомленні британської розвідки.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти все ще намагаються захопити Бахмут і завдають інтенсивних атак поблизу Авдіївки та Марʼїнки.

Читайте також: