• середа

    2 жовтня, 2024

  • 17°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17° Мінлива хмарність

«Має діяти до кінця військового стану»: Сєнкевич заявив, що влада виділить кошти на програму по доплатам для медиків

У Миколаєві затвердять програму по муніципальним надбавкам для медичних працівників до кінця дії військового стану.

Про це Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич заявив в програмі «Діалог» на телеканалі «МАРТ».

За словами мера, програму буде прийнято в першу чергу для того, аби в медиків був стимул працювати краще, завдяки чому покращиться їх робота. Наразі робота над нею ще триває.

«Робота над програмою продовжується. Звичайно, що слід виділяти людей, які працюють більше, які стараються і мотивувати їх не лише добрим словом, а й фінансово. Я думаю, що цього року ми зможемо виділити кошти по півріччю, щоб подивитись, як це змінить роботу медиків, чи покращить її. На сьогоднішній день розглядається прийняття цієї програми до закінчення військового стану», - розповів Олександр Сєнкевич.

Раніше у миколаївському управлінні охорони здоров’я розробили механізм та  підрахували, скільки потрібно виділити коштів з міського бюджету, щоб забезпечити муніципальною надбавкою лікарів.

Нагадаємо, 31 березня редакція «НикВести» з власних джерел отримала та опублікувала копію наказу головного лікаря ЛШМД Олександра Дем’янова про скорочення штату співробітників через скорочення фінансування лікарні з боку Національної служби здоров’я України. 

Реагуючи на цю публікацію, чиновники почали масово заявляти про те, що це не вплине на працюючих лікарів, оскільки стосується лише вакансій, у міськздраві сказали, що це не вплине на якість обслуговування, а воєнний губернатор пояснив це реформами в медицині. 

Однак запевняння чиновників про те, що скорочення медперсоналу лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) Миколаєва стосується не працюючих лікарів, а лише вакансій, виявились неправдою. 

Головний лікар Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Дем’янов розповів, як приймалося рішення про скорочення ставок у закладі та чому вважає «оптимізацію» лікарні правильною.

Також медичний персонал лікарні, яким на 25% скорочують заробітну плату, розповіли, як цілодобово лікували важкопоранених людей у перші місяці війни.

Також раніше повідомлялося, що у нейрохірургії ЛШМД залишилося працювати 6 нейрохірургів з 12. При цьому не все з них мають право самостійно оперувати.

Ексзавідуючий нейрохірургічним відділенням Ігор Скоропад розповів, що його змусило залишити заклад і поїхати в інший регіон ставлення з боку чиновників міської ради.

Читайте також: