• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 24.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.4° Похмуро

«єВідновлення»: люди, які зробили ремонт пошкодженого житла власним коштом, також зможуть отримувати компенсацію

Уряд вніс зміни до програми «єВідновлення». Так, компенсації за витрати на ремонт житла, пошкодженого внаслідок російської агресії, зможуть отримати й ті громадяни, які зробили ремонт власним коштом.

Про це повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

Очільник уряду доручив Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури й Міністерству цифрової трансформації «детально прокомунікувати» щодо вигляду механізму компенсації. Кабмін розраховує, що він буде готовий восени, після цього виплати отримуватимуть і власники відновленого житла.

Раніше «єВідновлення» передбачало компенсацію лише для власників невідремонтованого житла, пошкодженого внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, що Миколаївщина – у пʼятірці областей-лідерів, де заявок за програмою «єВідновленя» подали найбільше – 1555. Однак область має найменші показники розгляду цих заявок. Тому Міністерство відновлення закликало миколаївські комісії пришвидшити їх опрацювання: «Від цього залежить можливість власників в найкоротші терміни отримати допомогу для відновлення житла до осінньо-зимових холодів».

Читайте також: