• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 24°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24° Похмуро

РФ веде війну проти світового постачання продовольства, — постійна представниця США при ООН

Згідно з Всесвітньою продовольчою програмою, знищені в Україні росіянами 60 тон зерна було б достатні для забезпечення харчування понад 270 тисяч людей протягом року.

Про це повідомила під час засідання Ради безпеки ООН постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

— Минулого тижня Росія в односторонньому порядку заблокувала компромісну резолюцію щодо розширеної транскордонної допомоги сирійцям. А цього тижня Росія призупинила свою участь в ініціативі та домовленості про зернову угоду Чорного моря, яка допомагає нагодувати світ, особливо людей на Близькому Сході та в Африці, — повідомила Лінда Томас-Грінфілд.

Також вона відповіла на заяву представника Росії про те, що «вплив зернової угоди з точки зору поставок українського зерна на світові ринки не є надто суттєвим».

— Ми почули з росії, що це дрібниці. Але якщо вони думають, що це дрібниці, то в середу кремль навмисно бомбив безпілотниками український порт, вбивши цивільне населення та знищивши 60 000 тонн зерна та насіння. Відповідно до Всесвітньої продовольчої програми, цього зерна вистачило б, щоб прогодувати понад 270 000 людей протягом року, — сказала представниця США.

Вона також зазначила, що «Росія веде війну проти світового постачання продовольства. Вона веде війну проти бідних у той час, коли вони найбільше потребують».

Нагадаємо, що після виходу із Зернової ініціативи Росія атакувала зернові термінали та портову інфраструктуру в портах «Одеса» та «Чорноморськ». Президент Володимир Зеленський заявив, що це удар не лише по Україні, а й по всіх у світі, хто прагне нормального й безпечного життя.

Читайте також: