• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 20°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20° Мінлива хмарність

Вознесенська єпархія УПЦ відреагувала на удар по Преображенському Собору в Одесі та звинуватила Росію у тероризмі

Вознесенська єпархія Української православної церкви засудила російський ракетний удар по Одесі, під час якого постраждав Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Відповідна заява опублікована на сайті Вознесенської єпархії УПЦ.

«З великим сумом і глибоким душевним болем, вкотре ми дізналися про черговий, жорстокий і цинічний терористичний акт, що стався в місті Одеса, в результаті якого зруйнований Спасо-Преображенський кафедральний собор, пам'ятники культури і найголовніше - вбиті мирні жителі. В ці жахливі дні, прошу Вас прийняти слова підтримки і молитви від мене, духовенства та всіх вірян Вознесенської єпархії. Ця жахлива трагедія ранила в серце кожну людину в нашій країні, тому цей біль ми поділяємо разом з Вами», — йдеться в заяві митрополита Олексія до митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела.

Нагадаємо, у ніч проти 23 липня російсько-окупаційні війська завдали удару по Одесі. Внаслідок цього є загиблий і постраждалі. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, житлові будинки та релігійну споруду. 

У вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський заявив, що вночі 23 липня російська протикорабельна ракета Х-22 влучила у вівтар Свято-Преображенського собору Одеси.

Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні засудило удари по Одесі, але не зазначило, що це зробила Росія, випустивши по місту ракети.

Наразі відомо, що російська атака на Одесу пошкодила щонайменше 25 пам’яток архітектури.

Одеська єпархія УПЦ так званого Московського патріархату після ракетного удару по Спасо-Преображенському кафедральному собору засудила дії РФ та звинуватила в тероризмі.

Читайте також: