• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Пригожин заявив, що «Вагнер» більше не набирає найманців

Ватажок терористів ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що компанія припинила вербування нових найманців.

Про це повідомляє російська служба BBC.

Свою заяву Пригожин поширив через телеграм-канал, де підтвердив, що компанія припинила вербування нових найманців.

— Наразі час відкриття центрів із набору поки не визначено. Поки ми не відчуваємо дефіциту в особовому складі, ми не плануємо здійснювати новий набір, — сказав Євгеній Пригожин.

Пригожин заявив, що «Вагнер» продовжує роботу в Африці і в «підготовчих центрах» у Білорусі, і додав, що більша частина найманців компанії зараз перебуває у відпустці.

Російська BBC також повідомляє, що наприкінці червня, приблизно через тиждень після спроби збройного заколоту і через місяць після виведення з лінії фронту, ПВК «Вагнер» ще продовжувала вербувати найманців по всій Росії.

Раніше повідомлялося, що у найманців ПВК «‎Вагнер»‎, які базуються в Білорусі, з’явився новий командир родом з України.

Нагадаємо, вранці 24 червня Євген Пригожин заявив, що його бійці зайшли в Ростов і захопили стратегічні об'єкти міста. Під контролем воєнні об’єкти Ростова, у тому числі аеродром.

Після цього російський диктатор Володимир Путін виступив зі зверненням до росіян та закликав громадян об'єднатися, і визнав контроль ПВК над Ростовом-на-Дону, де заблоковані як цивільні, так і військові керівні органи.

Пізніше президент України Володимир Зеленський відреагував на події, що наразі відбуваються у Росії. Він вважає, що чим довше Росія триматиме свої війська та найманців на нашій землі, тим більше хаосу, болю і проблем для себе ж потім отримає.

В результаті очільник ПВК  «‎Вагнера»‎ Євген Пригожин погодився зупинити рух військових колон своїх найманців, що вже на підході до Москви, та дійти згоди з Кремлем. 

Повідомлялося, що фахівці Інституту вивчення війни прийшли до висновку, що рішення російського диктатора Володимира Путіна не карати заколотників ПВК «Вагнер» ставить його і підлеглих у незручне становище.

15 липня велика колона «вагнерівців» прибула до Білорусі. Помічено щонайменше 60 автомобілів та три автобуси.

Читайте також: