• неділя

    13 жовтня, 2024

  • 12.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 13 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 12.8° Похмуро

Російські загарбники відмовляють жителям окупованих територій у лікуванні, — ЦНС

На тимчасово окупованих територіях ворог продовжує шантажувати місцеве населення заради паспортизації. Зокрема, людям, що не мають паспорта РФ, відмовляють у наданні медичної допомоги. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що російські загарбники почали відмовляти місцевим жителям у наданні медичної допомоги без наявності медичного страхування. Останнє можна отримати лише з російським паспортом.

«Наразі на загарбаних землях півдня й сходу України ворог здійснює підготовчі заходи до примусової мобілізації. За планом Москви усі мешканці тимчасово окупованих територій мають отримати поліси до 31 кінця поточного року», — йдеться у повідомленні.

Крім того, вже зараз окупаційні адміністрації вимагають від підприємств у регіоні надати перелік робітників, які не мають страхування й погрожують штрафами за ігнорування відповідних вимог.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях після проведення «виборів» російські загарбники замінюють «волонтерів» з кремлівських молодіжних рухів

До того ж окупанти на тимчасово окупованій території Запорізької області планують відкрити кадетські класи в школах. Процесом мілітаризації українських дітей керуватимуть бойовики «Росгвардії».

Читайте також: