• середа

    9 жовтня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

Окупанти, ймовірно, захопили Новолуганське та Вуглегірську ТЕС на Донбасі, — британська розвідка

Російська приватна військова компанія Вагнера досягла успіху в тактичному наступі на Донбасі в районі Вуглегірської ТЕС і селища Новолуганське. Деякі українські сили, ймовірно, вже виведені з цього району.

Про це повідомляють в Міністерстві оборони Великобританії в Twitter.

Як наголошується в повідомленні, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зараз здійснює поїздку в Єгипет, Ефіопію, Уганду і Республіку Конго.

—Досить імовірно, що Росія спробує використовувати візити на захід для міжнародної продовольчої кризи і заручитися підтримкою африканських держав, які в іншому зберігали нейтралітет щодо російського вторгнення в Україну, — вважають в Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, з 2014 року Росія зробила значні зусилля для забезпечення впливу в Африці, причому ПВК Вагнера часто використовувався її як один з її улюблених інструментів впливу в регіоні.

— Росія, ймовірно, в першу чергу взаємодіє з Африкою, тому що вважає, що це зміцнить ідентичність «великої держави», до якої Росія прагне. Її другорядні цілі, ймовірно, полягають в тому, щоб забезпечити товарні концесії і переконати африканські держави голосувати відповідно до інтересів Росії на міжнародних форумах, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що колаборант Кирило Стрємоусов, призначений росіянами заступником голови окупаційної адміністрації на Херсонщині, підтвердив ураження Антонівського мосту Збройними силами України.

Читайте також: