• середа

    2 жовтня, 2024

  • 17.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.5° Переважно ясно

Прем'єр Косова звинуватив Белград в організації заворушень і заговорив про «сербський шовінізм»

Прем'єр-міністр частково визнаного Косова Альбін Курті попередив, що найближчі дні в регіоні будуть складними.

Про це  пише Kosovo-online.

За його словами, Косово знову стикається з «сербським шовінізмом», який дуже добре знає. Курті заявив, що головними винуватцями заворушень є президент Сербії Александар Вучич і директор Управління Косово і Метохії Петар Петкович.

Курті зазначає, що сербські «нелегальні структури» перед оформленням документів на в'їзд і виїзд з Косова перекрили дороги, що, за його словами, вже було заплановано. 

— Їм передували заяви, зустрічі та зібрання в Белграді та Рашці (місто на півдні Сербії. - прим.). Ці агресивні дії, які відбуваються сьогодні, були сплановані та заохочувані там. Вучич і Петкович несуть відповідальність за заворушення, - вважає Курті.

Також він звинуватив сербські ЗМІ у пропаганді та поширюванні фейків про події у Косові.

— Зверніть увагу на сповіщення нашого уряду, від МВС та поліції Косова, і не дайте себе дезінформувати офіційним белградським ЗМІ, - підсумував він.

Раніше повідомлялося, у неділю, 31 липня, у Митровиці на півночі Косова почалися збройні сутички. Місцеві мешканці чули автоматні черги. У місті увімкнули сирени. У районі зіткнень помічено багато машин екстрених служб.

Читайте також: