• середа

    9 жовтня, 2024

  • 14.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.2° Ясне небо

Наслідки вчорашніх обстрілів Миколаєва: 72 пошкоджених будинки

В результаті обстрілів Миколаєва росіянами 31 липня було пошкоджено 58 приватних та 13 багатоквартирних будинків, а також гаражі, навчальні заклади, приватні офіси, приміщення готелю, комунальні та приватні підприємства, адмінбудівлі.

Про це повідомляє Поліція Миколаївської області.

Також 31 липня ударів зазнали території Баштанського та Миколаївського районів. Обстріли здійснювались поза межами населених пунктів. Внаслідок чого відбулись займання полів та знеструмлення у селах Лепетиського старостинського округу.

Упродовж доби поліцейські підрозділи опрацювали 810 сигналів, що надійшли від громадян. Практично всі вони стосувалися наслідків обстрілів.

Сьогодні вночі, 1 липня, серпня, ворожі війська вкотре завдали ударів по Миколаєву. Наразі відомо про ураження приватних житлових будинків, приміщення травматичного пункту однієї із лікарень міста, гуманітарного складу з медичними препаратами, транспортних засобів. Детальна інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється.На місцях подій правоохоронці фіксують воєнні злочинів з боку військ рф за статтею 438 Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, у ніч на 31 липня Миколаїв зазнав наймассованішого обстрілу з боку армії Російської Федерації.

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва заявила, що росіяни випустили по обласному центру 40 снарядів. Російські війська одночасно застосовували системи залпового вогню «Смерч» та протиповітряні ракети С-300.

Раніше повідомлялось, що внаслідок масованого нічного обстрілу Миколаєва російськими військами загинув Герой України, власник компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський разом з дружиною Раїсою.

Нагадаємо, радник Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що власника компанії «Нібулон», Героя України Олексія Вадатурського було вбито навмисно. Він впевнений удар по будинку було наведено та скориговано.

Президент України Володимир Зеленський учора до нації в традиційному вечірньому відео та подякував миколаївцям «за незламність, за захист міста та області».

Читайте також: