• середа

    9 жовтня, 2024

  • 14.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.2° Ясне небо

Українські морські піхотинці на херсонському напрямку захопили в полон російського офіцера та ще 10 окупантів

Морські піхотинці Військово-морських сил ЗСУ 31 липня під час бою захопили в полон 11 російських окупантів.

Про це повідомляють Військово-морські сили ЗСУ.

У результаті успішних контрнаступальних дій на Херсонському напрямку українські військові захопили в полон одного російського офіцера, одного прапорщика та ще 9 «мобілізованих» із самопроголошеної «ДНР».

«Окупантам, які потрапили в полон, пощастило, адже Україна дотримується норм міжнародного права. Усі полонені передані до відповідних компетентних органів», — зазначили у ВМС.

Протягом 31 липня підрозділи артилерії ВМС знищили бойову машину піхоти росіян, а понад 20 окупантів з особового складу російських сил було ліквідовано чи поранено.

За даними української розвідки, через значні втрати особового складу та небажання солдат воювати в Україні у російській армії виник дефіцит кадрів. ГУР повідомляло, що у рф солдатам із сержантського складу, які не мають відповідного досвіду й освіти, почали роздавати офіцерські звання, щоб якось поповнити дефіцит офіцерів. Так, зараз там особам сержантського складу масово надають офіцерське звання «молодший лейтенант».

А представник ГУР Вадим Скібіцький заявив, що 200 морських піхотинців зі складу 810-тої російської бригади відмовилися повертатись в Україну для участі у війні. За його словами, через це виникла суттєва проблема, яка затягнула процес відновлення і бойового злагодження батальйонної тактичної групи цієї бригади.

Нагадаємо, на миколаївсько-херсонському напрямку ЗСУ знищили склади росіян і ешелон військової техніки.

Читайте також: