• середа

    9 жовтня, 2024

  • 14.7°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.7° Ясне небо

Вбивство Вадатурського пов'язано з бажанням Росії переукласти зернову угоду, — радник голови ОП

У Києві вважають, що росіяни навмистно нанесли ракетний удар по домівці Олексія Вадатурського, щоб спробувати зірвати укладену угоду про морський експорт українського зерна.

Про це розповів радник голови ОП Олексій Арестович під час останнього ефіру з Марком Фейгіним.

Представники української влади схиляються до версії, що окупанти цілеспрямовано вбили відомого агробізнесмена, щоб поламати зернову логістику і звести нанівець угоду між Турцією, Україною та ООН про вивоз запасів.

— Агентура дала місце розташування, де вони сплять (Вадатурський з дружиною, - прим). Ракету навели на спальню. До крила більшого будинку потрапити невелика проблема, — підкреслив радник голови ОП.

За його словами, якщо в момент здійснення зернового договору гине людина, яка пов'язана з зерном у конкретному регіоні, то це «не може не викликати питання».

— Коли йдеться про складну угоду, яку вони хочуть зірвати або переукласти, їм ця угода не подобається, вони хочуть укласти наступну, і в цьому місці гине людина, яка пов'язана із зерном, то це пов'язані події, — наголосив Олексій Арестович.

Вчора стало відомо, що Офіс генпрокурора розглядає версію про цілеспрямованне вбивство Вадатурського.

Раніше повідомлялось, що внаслідок масованого нічного обстрілу Миколаєва російськими військами загинув Герой України, власник компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський разом з дружиною Раїсою.

Нагадаємо, радник Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що власника компанії «Нібулон», Героя України Олексія Вадатурського було вбито навмисно. Він впевнений удар по будинку було наведено та скориговано.


Читайте також: