• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Ясне небо

Британський телеканал спостерігав за роботою української артилерії на Півдні: «Смертоносна дуель»

Телевізійники з Великої Британії отримали можливість поспостерігати за українськими артилеристами на південному напрямку та оцінити загальну ситуацію на фронті.

Репортаж підготували на Sky News.

Мешканці одного з сел розповіли ТБ-команді, що росіяни кожен день бомбардують житлову інфраструктуру, скидуючи сотні снарядів і бомб. Усі дахи будинків вкриті слідами вибухів, а паркани біля них поколоті осколками.

Люди, які залишаються у прифронтових населених пунктах, зазвичай не мають грошей, аби виїхати. Інші не покидають ці місця через хворих і старих родичів.

— Після шести місяців конфлікту сміття війни вздовж південного фронту засмічує сільську місцевість. Згорілі російські БТРи розповідають історію масованої атаки України, на землі обгорілі уніформи загиблих солдатів. Російська бронетехніка була знищена на початку вторгнення, і лінії фронту тут суттєво не рухалися місяцями, — описали панораму у Sky News.

Журналісти акцентують, що ключову роль у цій війні на величезних степах відіграють саме артилерійські команди, які чекають координат для нових ударів.

— Дислоковані тут підрозділи кажуть, що їм потрібно більше поставок із Заходу, щоб перемогти в цій битві. Уздовж лінії зіткнення окопи тягнуться на кілометри. Піхотні підрозділи займають оборонні позиції, але чекають просування далі. Серед солдатів існує занепокоєння, що підтримка Заходу може зникнути без стабільного прогресу, — переповіли свої враження репортери з Великої Британії.

На телеканалі також розповіли про Миколаїв, який щодня перебуває під важкими обстрілами.

— Війна тут вступає в нову фазу, але цей конфлікт не закінчиться швидко. Дуель артилерії на півдні буде повільною і смертоносною, — підсумували у репортажі.

Як повідомлялося, мешканець одного з сіл Баштанського району, яке вже звільнили від російських військових, вступив до лав ЗСУ, щоб помститися окупантам за їхні злочини.

Читайте також: