• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.2° Ясне небо

«У Генштабі України це розуміють», — офіцер ЦАХАЛу припустив, що Росія буде імітувати наступ на Миколаїв, щоб закріпитися на півдні

Російська армія накопичує сили на херсонському напрямку не заради наступу на Миколаїв, а щоб будь-якою ціною втриматися на півдні, інакше для них почнеться серія поразок у цій війні.

Про це НВ розповів офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін.

Згідно його прогнозів, результати боїв за Херсонщину будуть відомими впродовж серпня-вересня.

—  Ми бачимо, що Росія вирішила боротися за південь, вони туди стягують ті незначні сил, які вони мають, зокрема перекидають із Донбасу, з півдня. Вони розмазують свої сили таким тонким шаром на всіх напрямках. Боротьба буде, вони вирішили не залишати Херсон, не йти, а битися за нього, — підкреслив представник ЦАХАЛ.

Військовослужбовець з Ізраїлю акцентував, що ворог стягує на південь неповні частини, які були побиті у минулих боях.

— Усього, кажуть, угруповання оцінюють у 5 тисяч осіб, яке розміщене на правому березі. І туди, певне, зараз перекинуто ще в районі, можливо, від 5 до 10 тисяч. Це не ті сили, якими можна кудись наступати, але це ті сили, за допомогою яких можна намагатись утримувати. Тобто вони вирішили таки боротися. Головне питання тут не в кількості техніки, а в тому, чи вони можуть налагодити постачання, — акцентував Ігаль Левін.

Мілітарі-експерт додав, що і Україна у відповідь перекидає на цей напрямок свої резерви, яких вистачить на відповідь ворожим планам.

— Часто, коли кажуть, що Росія щось стягує, це ніби гра в одні ворота. Усе, пиши пропало, зараз вони кудись підуть, не знаю, на Запоріжжя чи Кривий Ріг, знову на Миколаїв, жах і жах. Ні, це, звичайно ж, не так, це просто спроба втримати південь. Вони розуміють, що втрата півдня буде початком розвалу взагалі всієї їхньої кампанії в Україні. Це ключ, грубо кажучи, я про це вже говорив у минулому ефірі у вас теж, що південь — це ключ і вони чудово це розуміють. Якщо я це розумію на своєму рівні, російські генерали це чудово розуміють, і західні аналітики розуміють, у Генштабі України це розуміють також, — підсумував аналітик.

Ігаль Левін також попросив жителів Херсонщини, які опинились під окупацією росіян, виїжджати за будь-яку ціну, аби не ризикувати дорогоцінним життям.
 
  Краще жити в злиднях, утратити майно, але живим залишитися, — нагадав він.
 
Раніше радник голови ОП запевнив жителів Миколаєва та Кривого Рогу, що російським військам не вдасться захопити міста у разі наступу.
 
 

Читайте також: