• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 18°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18° Ясне небо

На Хмельниччині викрили чоловіка, який торгував гуманітаркою для ЗСУ

На Хмельниччині правоохоронці викрили чоловіка на незаконному використанні гуманітарної допомоги задля прибутку. Тепер йому загрожує ув’язнення до семи років.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

За даними слідства, чоловік займався міжнародними вантажними перевезеннями та під виглядом гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ завозив військову амуніцію, речі першої потреби та транспортні засоби. Проте замість передачі допомоги на фронт, він продавав її.

Чоловіка викрили на продажі двох авто за 3600 доларів США та отриманні завдатку для придбання партії автомобілів. Під час обшуків вилучили автомобілі та комплектувальники до них, шоломи, плити до бронежилетів, а також побутову хімію та засоби гігієни.

Наразі правоохоронці розв’язують питання щодо оголошення підозри затриманому. Чоловіка викрили на незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавленням волі від п’яти до семи років. Також правоохоронці проводять заходи для встановлення та притягнення до відповідальності людей, які можуть бути причетні до схеми торгівлі гуманітаркою.

Нагадаємо, правоохоронці викрили схему махінацій з гуманітарною допомогою в Києві.

Читайте також: