• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 16.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.8° Ясне небо

«Це може бути підготовка до зміни Залужного», — Костенко про ймовірні звинувачення на адресу генерала Марченка у розголошенні секретної інформації

Нардеп, полковник Роман Костенко, котрий наразі захищає Миколаївщину в лавах ЗСУ прокоментував заяви заступниці міністра оборони Ганни Маляр щодо генерала, який нібито розголосив секретну інформацію в інтерв’ю.

За даними ряду українських ЗМІ, мова йшла про генерал-майора Дмитра Марченка, котрий відповідав за оборону Миколаєва у перші місяці повномасштабної війни та наразі також працює в Миколаївській області.

Роман Костенко та Дмитро Марченко

Роман Костенко в коментарі «Радіо НВ» відзначив, що не бачить жодної секретної інформації в словах генерала Дмитра Марченко. Також, додав він, подібну інформацію вже озвучували посадові особи до нього. На його думку, заяви Ганни Маляр — спроба Офісу Президента «осадити» генерала, який наразі користується популярністю в українців.

— З моєї точки зору, це було не про те, що «військові не повинні розповідати», а про те, що є популярний в народі генерал, це побачили в Офісі Президента і вирішили його просто таким чином осадити. Тому що, читаючи те інтерв’ю, яке давав Дмитро Марченко, я не побачив там нічого такого секретного або чогось для службового користування, про що можна було б так говорити. Це, з моєї точки зору, чистий такий наїзд на генерала, щоб не давати йому можливості ставати більш популярним чи розмовляти з народом. Він сказав те, що говорили до цього й інші, але якось ревниво до цього поставився Офіс Президента. І через свій рупор, Ганну Маляр, намагалися його присадити, — сказав Роман Костенко.

Він додав, що Дмитро Марченко не прагне популярності, а просто відповідає на запитання та виказує свою точку зору. За словами нардепа, Офіс Президента пильно стежить за медіапростором та популярними спікерами, а поведінка представників ОП по відношенню до генерала є непорядною.

Він відзначив, що всі військові розуміють, про що можна казати, а про що ні. Також Роман Костенко розповів, що чув інформацію про те, що такі дії проти Дмитра Марченка можуть бути підготовкою до заміни Валерія Залужного на посту головнокомандувача ЗСУ.

— В мене є інформація, я її не підтверджую, чув з декількох ресурсів, що ця тема з генералом Марченком, яку вкинули в інформаційний простір, це може бути підготовка до зміни Залужного на якогось іншого генерала. А Залужного, наприклад, поставити міністром оборони. І ось таким чином вирішили подивитися, як реагує суспільство, коли «наїжджають» на відомих військовослужбовців, генералів. Попри війну, кулуарні ігри відбуваються. Для когось іде війна, а хтось вибудовує політичні плани на майбутнє, — сказав він.

Роман Костенко додав, що йому відомо про непорозуміння між Валерієм Залужним і Офісом Президента.

Нагадаємо, раніше очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що генерал-майор Дмитро Марченко тимчасово не даватиме коментарів з приводу ситуації на південному фронті України.

Нагадаємо, що Дмитро Марченко командував обороною Миколаєва до початку квітня, після чого його перевели. Голова обласної військової адміністрації Віталій Кім тоді заявив, що генерал Дмитро Марченко виконав на «п'ять із плюсом» завдання з оборони Миколаєва, а потім був переведений для виконання інших важливих завдань.

На початку березня начальник Департаменту патрульної поліції Києва Євген Жуков похвалив генерал-майора Дмитра Марченка. Він зазначив, що координація та взаємодія всіх військових, Нацгвардії та спецназу завдяки Дмитру Марченку на найвищому рівні, і саме тому «рашистські окупанти не можуть пробитися», а «десант окупантів системно утилізується». Пізніше стало відомо, що Маченко знову повертається до міста.

Читайте також: