• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 19.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.5° Переважно ясно

«Ми не могли не думати про це», — шотландські вчені долучилися до допомоги Україні, побачивши бомбардування миколаївських університетів

Співробітники університету Стерлінга у Шотландії Арран Рідер та Анна Бобак побачили наслідки російських ракетних ударів по миколаївським університетам і закликали своїх колег долучатися до допомоги українцям.

Колонку про це вони опублікували в академічному журналі, який спеціалізується на питаннях освіти.

Викладачі наголосили, що не могли проігнорувати скоєнне російської армією по відношенню до Миколаєва.

— Коли ми готувалися до останнього дня конференції в університеті Стерлінга 15 липня, російська армія обстріляла два університети в Миколаєві ... Українські науковці та студенти, як на батьківщині, так і в еміграції, потребують нашої допомоги. І вони потребують цього зараз, — пригадали вчені.

І Арран Рідер, і Анна Бобак також запропонували спростити процес отримання візи для українських науковців.

— Процес подання заявки на отримання візи був більш складним, ніж у багатьох інших країнах, і можливості фінансування для дослідників і студентів часто вимагають права залишатися у Великобританії до подачі заявки, — пояснили суть проблеми у публікації.

Нагадаємо, що вранці 15 липня російські війська поцілили ракетами по Національному університету кораблебудування імені адмірала Макарова. Удар нанесли по головному корпусу закладу. 

Як повідомлялося, зруйновано один з корпусів НУК імені адмірала Макарова, у педагогічному університеті імені Сухомлинського, уточнив Віталій Кім, зруйновано поверхи. 

Читайте також: