• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 20.6°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.6° Переважно ясно

Ремонт Каховського мосту виявився марним, він непридатний для пересування техніки окупантів, — Хлань

Окупанти намагалися відремонтувати міст у районі Каховської ГЕС на Херсонщині за допомогою місцевої фірми. Але ремонт виявився марним — він непридатний для пересування техніки росіян.

Про це заявив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

17 серпня він повідомляв, що окупанти таки відновили міст по греблі Каховської ГЕС, у чому їм допомагала місцева фірма «Олеся».

— Сьогодні офіційно стало відомо, що Каховський міст через ГЕС непридатний для пересування техніки росіян [...] Небажання Кремля зганьбитись на Херсонщині, покладе тут ще чимало росіян. Бо прильоти від ЗСУ майже щоденні. Серед російських військових навіть інструкції почали поширювати, щоб краще маскувались, — пише Сергій Хлань.

Він заявив, що на Херсонщині фіксують проблеми з російським зв’язком. На думку депутата, російські війська могли переганяли техніку, бо «відключення» часто співпадають саме з переміщенням їхніх військових.

Також, за словами Сергія Хланя, окупанти перевіряють машини, збільшили кількість блокпостів. З’являється інформація, що в деяких громадах влаштовують так званий перепис населення. Це вже намагалися провести у Генічеському районі, але тоді з цього нічого не вийшло. 

Сергій Хлань розповів, що окупанти тиснуть на батьків, щоб ті віддавали дітей до школи вчитися за російською програмою. Росіяни погрожують депортацією з конфіскацією майна, а як попередження хочуть штрафувати. Через відмову місцевих вчителів співпрацювати, росіяни завозять своїх.

— Так само закінчуються і колаборанти, нікого призначати на посади гауляйтерів — росіяни також ставлять привезених, — повідомив Сергій Хлань.

Зазначимо, лівобережжя та правобережжя Дніпра в Херсонській області поєднують Антонівський автомобільний міст біля Херсона, Антонівський залізничний міст та гребля Каховського водосховища у Новій Каховці. По всіх них цілили українські військові. Наприкінці липня ЗСУ також влучили в Дар'ївський міст через Інгулець. Тоді Хлань зазначав, що це — продовження операції по відрізанню херсонського угрупування росіян від постачання.

Раніше також повідомлялося, що Збройні сили України вдарили по мосту в районі Каховської ГЕС на території тимчасово окупованої Херсонщини. Обʼєкт мав стратегічне значення для окупантів. Пізніше наші захисники завдали повторного удару по мосту Каховської ГЕС.

Читайте також: