• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Похмуро

«Радію, що не доводилося відкопувати дітей», — миколаївський рятівник, який став «Національною легендою України»

Вогнеборець Ігор Івасиків, який за порятунок людей в Миколаївській ОДА після ракетного удару був відзначений президентом як «Національна легенда України», закликав не нехтувати бомбосховищами та розповів, що за півроку війни йому не доводилося діставати дітей з-під завалів.

З лейтенантом цивільної служби розмовляли в «Укрінформ».

Співробітник ДСНС підкреслив, що навіть якщо людині здається, що повітряна тривога її не стосується, усе одно краще спуститися в сховище.

— Ще ми «відкопуємо» з-під завалів людей після обстрілів. Я щоразу думаю, що не слід нехтувати бомбосховищами. Якщо влучає ракета, шансів вижити небагато. Бомблять майже щоночі, о другій вони починають стріляти. Недавно ракета влучила у двоповерховий дім, там розбирали завали. Надивився за пів року достатньо. З нашими підрозділами працюють психологи, це - обов’язково. Взагалі, якщо говорити про будні пожежника під час війни,  це постійні виїзди на порятунок. А якщо виїздів немає, то це робота в частині, тренування, — заявив він.

Пожежник з Миколаєва додав, що одна з небагатьох речей, яка залишає його задоволеним після роботи, це невелика кількість постраждалих дітей. 

— Радію, що не доводилося відкопувати дітей. Багато дітей вивезли, часто їх переховують у бомбосховищах. Радий, коли кілька змін поспіль немає обстрілів. Радий, що люди досі дзвонять, коли треба врятувати кота з дерева. Нас в інституті навчали, що не треба нехтувати проханнями про порятунок тварин. Іноді після бомбардувань, коли місто ще відходить, тобі дзвонять люди і просять допомогти чотирилапому (або двері заклинило і собака нервує, або кіт на дереві)… Це означає, що ми досі залишаємося людьми, — розмірковує Ігор Івасиків.

Нагадаємо, керівництво чоловіка розповідало, як він гасив пожежу у розпеченій олії, коли росіяни вдарили по резервуару у Миколаєві.

Читайте також: