• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

У Миколаєві не вистачає місць для утримання покинутих домашніх тварин, частину вивозять за кордон

На комунальному підприємстві Миколаєва «Центр захисту тварин» вже не вистачає вольєрів для утримання домашніх тварин, яких залишили городяни під час евакуації.

Про це повідомив мер міста Олександр Сенкевич під час брифінгу у медіацентрі «Україна — Укрінформ».  

Він зазначив, що співробітники підприємства відловлюють тварин, стерилізують та відпускають. Наразі КП налагоджує співпрацю із закордонними притулками, які допомагають вивозити тварин за кордон.

—Ми відловлюємо тварин, поводимося з ними гуманно, перетримуємо їх. Тварин стерилізують і відпускають в місця відлову, — зазначив мер міста.

Олександр Сєнкевич закликав містян не бути байдужими та забирати тварин додому. А тим, хто виїжджає, він порадив відноситись до своїх домашній улюбленців, як до дітей, та не викидати їх на вулицю.

— Нещодавно у нас була акція, роздавали тварин. Деякі знайшли господарів, — додав він.

Нагадаємо, що проєкт «Про що Миколаїв?» показав, як зоопарк живе в умовах війни — як тварин годують, забезпечують заклад водою та кормами.

Також нагадаємо, що організація PETA, що веде боротьбу за права тварин, допомогла собакам, які знаходилися у миколаївському притулку, коли він постраждав від російських обстрілів.

Раніше повідомлялося, що ЮНІСЕФ надав станцію водоочищення Миколаївському зоопарку.   

Читайте також: