• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.8° Похмуро

«Сподіваюся, ми Херсон не залишимо», — гауляйтер, який кричав «Росія тут назавжди», вже сумнівається

Колаборант Кирило Стремоусов, призначений РФ заступником голови окупаційної адміністрації Херсонщини, який неодноразово заявляв, що «Росія в регіоні назавжди», вже в цьому сумнівається.

Про це він сказав у коментарі пропагандистському шоу «Прекрасна Росія бу-бу-бу» на підконтрольному Кремлю каналі Russia Today.

Колаборант висловив сподівання, що Росія спробує утримати Херсон, адже у його заяви та обіцянки вірять «багато тих, хто отримав російські паспорти» на окупованих територіях.

— Я сподіваюся, що ми не залишимо Херсон. Я сподіваюся, що за Херсон ми битимемося не лише на рівні різних інтернет-спільнот, журналістів та блогерів. Але й на рівні тих, хто хоче сьогодні зрозуміти, що Херсон залишати не можна. І якщо ми це собі дозволимо, це буде не лише великий удар по іміджу нас усіх, хто розпочинав події 24 лютого, а й удар по людях, які можуть залишитись. Багато людей, які отримали на сьогодні російські паспорти, щиро вірять у те, що я кажу — що ми ніколи не залишимо Херсон. Але, з урахуванням того, що нам доведеться приймати якісь важкі рішення, чи то якась далекоглядна стратегія. Чи то що завгодно, але для мене важлива спроба сказати людям: «Виїжджайте на лівий берег, там ви перебуватимете в більш повній безпеці», — сказав він.

Також Кирило Стремоусов додав, що говорить про це у спробі «врятувати якнайбільше людей від нацистів».

— Я лише припустив лише для того, щоб якомога більше людей врятувати. Щоб вони виїхали і не опинились у лапах нацистів, які, можливо, можуть зайти до Херсона, — додав він.

Раніше Кирило Стремоусов розповів, що ситуація в Херсоні «поки що стабільна». При цьому відео він записав, сидячи у своїй машині, набитій сумками з речами. Розповідаючи про те, як у окупантів усе гаразд у Херсоні, колаборант кілька разів повторив словосполучення «поки що».

Читайте також: