• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 18°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18° Ясне небо

В Одеській області на кордоні виявили чотирьох ухилянтів, – ДПСУ

На Одещині прикордонники викрили правопорушників, які намагалися поза пунктами пропуску перетнути кордон.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Вони сконтактували з жителем прикордонної території й попросили «допомогти». За свої послуги чоловік запросив майже 4 тисячі доларів.

Зазначається, що на околиці села Розівка прикордонники Подільського загону зупинили автомобіль, яким керував 36-річний водій. Крім нього там було четверо чоловіків призовного віку – жителі Сумщини, Донеччини та міста Кропивницький.

 Як з'ясувалося, чоловіки планували виїхати за кордон, щоб уникнути призову на військову службу.

Після прибуття до Одеси ухилянти отримали телефоном інструкцію дістатися до міста Подільськ, де вони мали сісти в таксі та доїхати до кордону.

Порушників притягнуто до адмінвідповідальності за спробу порушення держкордону. До Нацполіції направлено повідомлення про ознаки кримінальних правопорушень – незаконне переправлення осіб через державний кордон України та ухилення від призову на військову службу.

Нагадаємо, у Раді пропонують відкрити кордони для чоловіків, але з умовами. Народні депутати пропонують дозволити виїжджати за кордон в умовах воєнного стану студентам, спортсменам та іншим громадянам, які не підлягають мобілізації.

Читайте також: