• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.4° Похмуро

«Сльози навертаються», – жителі Новогригорівки про стан села після російських обстрілів

Місцеві мешканці села Новогригорівка поступово повертаються до розбитих домівок, аби відновити все, що зруйнували війська РФ.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Факти».

До повномасштабної війни в селі жило понад 600 людей. Станом на зараз повернулося близько 50 людей. Волонтери допомагають гуманітарною допомогою, проте селянам необхідні ще й будівельні матеріали.

Місяць тому тільки нормально розмінували село. Але все одно снаряди знаходять і знаходять. Люди повертаються, та знаходять снаряди у хатах, городах, садках. Я разом з батьками повернувся у листопаді. Будинок розтрощений, техніка понівечена. Один трактор взагалі не підлягає ремонту, – говорить місцевий мешканець Павло.

За словами місцевих, окупанти обстрілювали Новогригорівку з різних видів озброєння, зокрема й фосфорними бомбами.

Бачите, що руський мір натворив нам. Сюди потрапила фосфорна. Воно горіло все тут. Потушити неможливо було. Я приїхав, тільки подивився, що тут і поїхав, бо сльози навертаються. Місцева влада обіцяє модульні будинки, але за це поки нічого не знаємо, – розповідає житель Новогригорівки Володимир.

Зараз жителі села мають змогу отримувати гуманітарну допомогу в місцевій церкві. Поруч з нею облаштована палатка, де люди можуть взяти необхідні речі. Попри все, селяни вже починають готуватися до Великодня.

– Помиємо все, по прибираємо і будемо також святити паски, як усі люди, – каже місцева жителька Олена.

Нагадаємо, журналісти показали фоторепортаж зруйнованих сіл на Миколаївщині.

Читайте також: