• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.6° Похмуро

В Україні ліквідували Державну архітектурно-будівельну інспекцію

Процес ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції в Україні остаточно завершений, причиною стали численні скарги на її діяльність та факти порушень в роботі.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Зазначається, що рішення про ліквідацію ДАБІ Кабмін ухвалив ще 2020 року через численні скарги на її діяльність та факти порушень у роботі. Тепер роботу припинили всі 24 територіальні органи інспекції, закрили 5420 виконавчих проваджень у судових справах.

— Поставили крапку в існуванні однієї з найкорумпованіших державних структур в історії незалежної України. За підрахунками експертів, корупція в будівельній сфері, спричинена протиправними діями ДАБІ, могла щорічно становити не менше 3 мільярдів гривень. Від цього страждали як замовники будівництва та підрядники, так і громадяни, які планували придбати житло, – прокоментував віцепрем’єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Міністерство додало, що всі документи ДАБІ передали на зберігання в Центральний державний архів вищих органів влади та управління України.

Нагадаємо, на Миколаївщині прокуратура вимагає повернути державі землі вартістю 77 мільйонів гривень, які незаконно передали міськраді.

Читайте також: