• середа

    2 жовтня, 2024

  • 14.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.8° Ясне небо

На Закарпатті шукають тіло миколаївця, який тікав від прикордонників та втопився

На Закарпатті під час спроби нелегально перетнути кордон з Угорщиною втопився чоловік із Миколаївщини, ще одного порушника затримали.

Про це повідомляє видання «Карпатський об’єктив», з посиланням на пресслужбу Мукачівського прикордонного загону.

Учора, 14 березня українські прикордонники під час патрулювання берегової лінії річки Тиса на кордоні з Угорщиною, помітили двох чоловіків, які бігли у бік держрубежу з гумовим човном. Коли військовослужбовці розпочали переслідування зловмисників, ті викинули човен і почали тікати. Один з чоловіків стрибнув у річку, іншого було затримано при спробі сховатися в кущах поряд.

Правопорушника, що стрибнув у річку віднесло течією. Прикордонники намагалися врятувати чоловіка, однак густа рослинність на березі Тиси перешкодила рятувальним роботам. Військові викликали на місце події працівників ДСНС України, однак поки пошукові роботи не дали жодного результату. Пошукові роботи потопельника продовжуються вже за участі водолазів.

За даними прикордонників, затримай розповів, що вони з товаришем мали намір перепливати Тису човном. Плавзасобом їх забезпечив невідомий чоловік, якого вони знайшли через знайомих. Сам затриманий із Закарпаття, а його супутник приїхав з Миколаївщини.

За даними втікача, організатором незаконного перетину кордону вони спілкувалися лише телефоном та виконував усі «інструкції», які йому надавалися. У день, коли вони мали перетнути кордон, їм наказали заховатися неподалік від кордону та чекати подальших вказівок. Після цього чоловік у масці приніс їм гумовий човен та повів до річки, далі рукою вказав напрямок руху та втік.

За надання таких послуг біженці заплатили організатору 3,5 тисячі доларів. 

Нагадаємо, СБУ заблокувала 26 телеграм-каналів, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації.

Читайте також: