• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 17°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17° Ясне небо

В медзакладах Миколаєва під час активних бойових дій працювало понад 4 тис. працівників

Під час активних бойових дій в медичних закладах Миколаєва працювало понад 4 тисячі працівників, а медперсонал майже не залишав робочих місць.

Про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай під час брифінгу, пишуть «НикВести».

Вона наголосила, що співробітники медичних закладів працювали цілодобово, не маючи вихідних та святкових днів.

– На момент, коли велися найактивніші бойові дії в закладах охорони здоров’я працювало 4095 співробітники. Знаємо, що перші 6 місяців медичний персонал фактично не покидав лікувальні заклади. Вони жили в них, тому що таким чином не втрачався час ургентних служб на приїзд до лікувального закладу. Було організовано проживання і харчування, – сказала Ірина Шамрай. 

Медики Миколаївської ЛШМД у перший місяць війни

З початку повномасштабної війни медики, які покинули Миколаїв, вже поступово повертаються. 

  Сьогодні ми бачимо тенденцію, що лікарі повертаються на свої робочі місця, але в основному це ті люди, які виїхали з маленькими дітьми. Зараз ми бачимо навіть по місту кількість дитячого населення також зростає. На 1 квітня ми знову будемо збирати кількість персоналу, що вже повернулася. Якщо люди планують повертатися, ми їм зберігаємо їхні робочі місця, тому що ми розуміємо, що як повертаються медики, так і будуть повертатися наші мешканці, –зазначила начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради. 

Нагадаємо, раніше Ірина Шамрай розповідала про кількість поновлених лікарень в Миколаєві.

Читайте також: