• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 17°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17° Ясне небо

Внаслідок війни у Миколаєві зазнали пошкоджень чотири будівлі соцзахисту, три вже відремонтували, – Василенко

Під час повномасштабного вторгнення у Миколаєві пошкоджено чотири заклади Департаменту соціального захисту.

Про це розповів директор Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко під час брифінгу, пишуть «НикВести».

За його словами, від обстрілів постраждало 4 заклади, які належать Департаменту.

– Першим був пошкоджений наш міський геріатричний будинок імені Святого Миколая, де каплиця була побита. В принципі саме вона трохи захистила житловий корпус, де знаходилися наші дідусі й бабусі. Там були вибиті шибки та перебило газопровід – декілька днів не було газу. І уламками посікло дах. Також управління в Інгульському районі, де практично під час обстрілу були розбиті всі шибки й в управління Корабельного району. При обстрілі МЛШМД постраждав наш Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. Ми провели весь комплекс робіт, ліквідували наслідки цих обстрілів –  вставили вікна, відремонтували дах та двері. Ще залишилися деякі види робіт, в першу чергу, ремонт гаражів, але на сьогодні основні роботи у всіх структурах Департаменту, які постраждали у роки війни, закінчені, – сказав Сергій Василенко.

Як зазначає директор Департаменту праці та соціального захисту, роботи з відновлення пошкоджених будівель вже проведено. Зокрема, в геріатричному будинку імені Святого Миколая заміною вікон займався завод, що їх виготовляє, тож, за домовленістю з директором заводу, їх встановили безоплатно.

– Ми тільки встановили вікна в нашому управлінні соціальних виплат і компенсацій Інгульського і Корабельного району. Загальний ремонт у нас був невеликий, все це обійшлось приблизно 250 тисяч гривень. На сьогодні ми вже ліквідували всі наслідки, окрім Центру комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю, там пошкоджені гаражі та трохи повело ворота. Потребують ремонту зараз гаражі. Крім того, у нас, на жаль, потрапили під обстріл два наші спеціалізовані автомобілі, які були призначені для перевезення візочників. Причому один з автомобілів ми тільки півтора року, як придбали. Їх просто посікло уламками. В одному з них були вибиті вікна – ми це вже ліквідували. Автомобілі справні, на ходу і вони зараз беруть участь у забезпечені діяльності нашого Департаменту, – підсумував він.

Нагадаємо, раніше депутат Юрій Степанець зазначав, що центр допомоги людям з інвалідністю у Миколаєві займається наданням «гуманітарки».

Читайте також: