• середа

    2 жовтня, 2024

  • 17.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.5° Переважно ясно

Влада Очакова просить українців активніше голосувати за петицію щодо присвоєння місту звання героя

Влада Очакова хоче, щоб місто отримало звання «міста-героя». Наразі петиція на сайті президента отримала голоси понад 5 тисяч українців. 

На Facebook-сторінці Очаківської міської ради українців просять активніше голосувати за документ, який був оприлюднений 10 березня.

Автором петиції виступив мешканець Очакова Юрій Гірченко. Для того, щоб петицію розглянув очільник держави, вона повинна набрати 25 тис. голосів. Електронне голосування триватиме ще 81 добу.

— Очаків з першого дня широкомасштабної війни РФ проти України страждає від обстрілів окупантів. Станом на сьогодні Очаківська та Куцурубська громади – єдині на Миколаївщини, які майже щоденно перебувають під обстрілами.   Вогонь ведеться з території окупованої ворогом Кінбурнської коси, через це маленьке місто майже зруйноване.  А через вибух дев'ятого січня в Очакові зруйновано понад шість тисяч цивільних домівок, не кажучи вже про школи чи лікарні. Саме Очаків 24 лютого прийняв на себе перші обстріли, — зазначили в міській раді Очакова.

Раніше повідомлялося, що у п'ятницю, 10 березня, в Миколаївському Домі офіцерів флоту відбулася виставка художніх патріотичних плакатів «Миколаїв. Місто-герой» миколаївської ілюстраторки Юлії Поліщук.

Читайте також: