• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 20°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20° Похмуро

Наслідки війни: на Миколаївщині вже знайдено та знешкоджено більше 13,5 тисяч боєприпасів

На території Миколаївщини піротехники знайшли та знешкодили 13 тисяч 555 одиниць вибухонебезпечних предметів. Але за прогнозами фахівців, це лише невеличка частка від того, що залишили після себе російські війська.

Про це повідомили у ДСНС України у Миколаївській області.

Зазначається, що для приведення в безпечний стан усієї території Миколаївщини, зокрема у Миколаївському та Баштанському районах області, які найбільше постраждали від збройної агресії, зараз працює 20 піротехнічних розрахунків ДСНС України з різних областей. Сапери розміновують об'єкти критичної інфраструктури, економіки та суб'єктів господарювання, працюють в житлових кварталах, обстежують сільськогосподарські угіддя.

— Враховуючи те, що після минулих війн ще й досі виявляються застарілі боєприпаси, а минуло вже багато років, можна тільки уявити скільки часу знадобиться аби привести в безпечний стан території нашої Держави після бойових дій сьогодення, —  зазначили у ДСНС.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині піротехніки ДСНС обстежують кладовища, щоб у поминальні дні туди могли прийти люди. Росіяни все навколо буквально нашпигували вибухівкою. Сапери знаходять не тільки залишки снарядів, а й розтяжки.

Читайте також: