• середа

    2 жовтня, 2024

  • 14.4°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.4° Переважно ясно

Столиця маяків України: у Миколаєві відбулось спецпогашення марки

У Миколаєві 20 травня відбулося урочисте спецпогашення марок, присвяченим маякам Північного Причорномор’я.

Спецпогашення відбулось в рамках презентації - виставки проекту «Вогні Півдня. Люди-маяки», повідомляють «НикВести».

Ідея відобразити світлини маяків в марках належить краєзнавиці Тетяні Чичкалюк, котрій надали право першій погасити марки. Випуск складається із шести основних  марок, тираж кожної 14 штук, поштових блоків з дев’ять марок — тиражем десять штук та конвертів трьох різновидів, тираж яких становить 104 штуки.

Я маю усі підстави говорити, що «Миколаїв - столиця маяків України», адже найбільша кількість маяків в Україні знаходиться саме в Миколаєві. І наші маяки, кажуть іди до мене тут безпечно, тут смачно, тут тебе чекають, я думаю це вираз не тільки моряків, а й всіх миколаївців у котрих є міста людей героїв, що каже про те що Миколаїв місто людей героїв, - наголосила Тетяна Чичкалюк.

Штемпель «Миколаївщина — вітрила України», яким було погашено марки, розробили спеціально для Миколаєва. На ньому зобразили справа та зліва якорі, а по центру — корабель.

Нагадаємо, що з 9 травня у відділеннях Укрпошти та онлайн-магазинах eBay і Amazon, можна придбати нові марки «Слава Силам оборони і безпеки України!» та «Гвардія наступу. Час портати своє».

Укрпошта планує запустити в обіг нову марку до Міжнародного дня захист

у дітей. З 350 дитячих ескізів відібрано 7.

Читайте також: