• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 20.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.6° Похмуро

В Миколаєві вночі пограбували маєток екс-голови Миколаївської ОДА Романчука

В Корабельному районі Миколаєва вночі пограбували приватний маєток. За інформацією «НикВести», будинок належить екс-голові Миколаївської обласної державної адміністрації Миколі Романчуку.

У поліції розповіли, що про розбійний напад повідомила дружина екс-голови Миколаївської ОДА Тамара Романчук. За її словами, близько 2-ї години ночі до будинку на проспекті Богоявленському проникли невідомі, які вчинили розбійний напад та заволоділи грошами.

З місця події нападники втекли. Зараз їх розшукують поліцейські та вживають заходів задля затримання.

Поліція звертається із проханням до громадян, які можуть володіти будь-якою корисною для слідства інформацією, повідомляти її до відділення поліції №3 Миколаївського районного управління поліції за телефонами (0512) 64-48-97, 40-20-01 або 102.

Як відомо, Микола Романчук був першим заступником голови Миколаївської ОДА з березня 2014 року по жовтень 2016 року. Крім того, він працював директор суднобудівного заводу «Океан».

3 червня 2016 року заступника губернатора Миколаївщини Миколу Романчука затримали за підозрою в отриманні хабара у сумі 90 тисяч доларів. За версією слідства, Романчук отримав гроші від бізнесмена за вплив на ухвалення керівництвом та депутатами Миколаївської облради рішення про погодження спеціальних дозволів на розробку промислового родовища вапняку. У ході судового розгляду Романчук винним не визнавав себе.

Після п'яти років слідства та судових розглядів у 2021 році колегія суддів Центрального районного суду Миколаєва повністю виправдала Миколу Романчука та ухвалила рішення про скасування арешту на майно.

Читайте також: