• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 22.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.5° Похмуро

«єВідновлення»: житель Миколаївщини в рамках програми отримав кошти на ремонт будинку

Житель Новобузької громади Миколаївщини, отримав грошову допомогу на ремонт будівлі за програмою «єВідновлення».

Про це написав Міністр розвитку громад Олексій Кубраков на своїй сторінці в Facebook. 

За словами міністра, завдяки тому, що родина та інші заявники отримали допомогу влітку, вони зможуть підготувати своє житло до настання холодів.

— Цей результат — про реальні історії людей. Одним із тих, хто отримав допомогу став мешканець Новобузької громади Миколаївщини, батько 4 дітей, троє з яких неповнолітні. Дітей він виховує самостійно, працює сторожем в місцевому ліцеї, – написав він. 

Олександр Кубраков, що з початку дії програми українці подали 24 724 заяви. Попри те, що органи місцевого самоврядування створили 510 комісій, темпи опрацювання заяв недостатні.

— Укотре закликаю громади налагодити роботу комісій. Від їх ефективності залежить, як швидко люди зможуть повернутися до своїх будинків. Є гроші — урядом спрямовано 4,4 мільярда гривень на реалізацію програми, створені механізми та цифрові інструменти, – потрібна відповідальність на місцях, – резюмував він. 

Нагадаємо, що Миколаївщина – у пʼятірці областей-лідерів, де заявок за програмою «єВідновленя» подали найбільше – 1555. Однак область має найменші показники розгляду цих заявок. Тому Міністерство відновлення закликало миколаївські комісії пришвидшити їх опрацювання: «Від цього залежить можливість власників в найкоротші терміни отримати допомогу для відновлення житла до осінньо-зимових холодів».

Читайте також: