• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 24.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.5° Мінлива хмарність

Лікарні Миколаєва повністю готові до можливого спалаху холери, — Шамрай

Лікарні Миколаєва готові до можливого спалаху холери та інших кишкових інфекцій. 

Про це розповіла начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай, пишуть «НикВести». 

За словами Шамрай, міські заклади охорони здоров'я кожного року, не дивлячись на ковід та війну, проходять тренувальні заняття щодо того, як діяти в разі виникнення загрози розповсюдження кишкових інфекцій.

— Південні області країни завжди є вразливими до виникнення холери та до підвищеного спалаху кишкових інфекцій. У нас визначені закладки які є основними базовими в наданні медичної допомоги — міська лікарня №5 на базі якої був побудований надсучасний ковідний госпіталь, який використовується зараз для лікування всіх інфекційних захворювань, в тому числі і гострих кишкових захворювань. Він розрахований на 66 ліжок, в тому числі там є 6 реанімаційних ліжок. Неодноразово у нас були інспекції з міністерства охорони здоров'я, буквально два тижні тому перевірялась готовність закладу до надання медичної допомоги. Було констатовано, що все повністю готове, – сказала вона.

Вона додала, що на базі стаціонару створений запас медикаментів, розхідних матеріалів, розчинів для надання допомоги пацієнтам з кишковими розладами.

Раніше, головний санітарний лікар Миколаївської області Володимир Клочко закликав жителів Миколаєва не купатися в річках та дотримуватися правил особистої гігієни, щоб унеможливити захворювання на інфекційні хвороби, які потенційно можуть виникнути як результат підриву Каховської ГЕС. Дотримання заборони на купання у водоймах має контролювати Національна поліція України.

Як відомо, на Миколаївщині у річках Інгулець та Інгул, а також в Дніпро-Бузькому лимані напередодні знайшли холероподібний вібріон та зафіксували значне перевищення норм лактозо-позитивної кишкової палички. Як повідомив Володимир Клочко, обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТБНС) ще 6 червня було прийнято рішення про заборону купання та риболовлю. 

Читайте також: