• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 26.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 26.2° Ясне небо

На Миколаївщині підозрюваному у привласнені ₴200 тисяч на ремонті стадіону суд призначив заставу та відібрав частину майна

У Миколаївській області директору підприємства, підозрюваному у розтраті понад 200 тисяч гривень під час реконструкції стадіону у Ольшанці, призначили заставу.

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

Нагадаємо, що підприємство на замовлення Ольшанської селищної ради Миколаївського району проводило реконструкцію стадіону. Проте директор цього підприємства в документах вказав невірні обсяги та вартість робіт, що призвело до збитків на суму понад 200 тисяч гривень.

Підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 200 тисяч гривень. Також накладено арешт на власність підозрюваного – ½ будинку, який дозволить відшкодувати завдану шкоду.

Зазначимо, що чоловік підозрюється у зловживанні своїм службовим становищем та внесенні недостовірних відомостей до офіційних документів (частина 2, частина 3 статті 191, частина 1 статті 366 Кримінального кодексу  України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

Раніше зазначалося, що в Миколаївській області прокуратура через суд вимагає повернути у державну власність чотири земельні ділянки Національного парку « Бузький Гард».

Як відомо, Миколаївська прокуратура намагається повернути державі землі відібрані в Очаківського ЛМР вартістю понад 6,5 мільйлнів доларів.

Читайте також: