• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Лікарі-добровольці на Миколаївщині: подружжя медиків із Кропивницького розповіло, як їм працюється на новому місці

Подружжя лікарів із Кропивницького приїхали у відрядження на місяць, щоб посилити роботу Миколаївської районної лікарні. Микола та Дар’я Думени — перші лікарі-добровольці, які працюють в медзакладі за фахом.

Про це йдеться у сюжеті «Суспільного».

Лікарка-терапевт з Кропивницького Дар‘я Думен місяць працює в Миколаївській районній лікарні. У Кропивницькому вона13 років працює лікарем терапевтом в терапевтичному відділенні та завідувачкою відділення паліативної допомоги.

— Після того, як почалася повномасштабна війна, ми з чоловіком прийняли для себе рішення, що якщо буде змога і можливість поїхати на допомогу наших колегам-лікарям, адже ми розуміли, що з певних обставин лікарів стало менше на певних територіях, — розповідає лікарка-терапевт.

Микола Думен в Миколаївській районній лікарні за фахом працює лікарем-хірургом.

— Був клик, що треба допомога в Миколаївській області лікарів-хірургів, ми відгукнулися з дружиною, зрозуміли, що нам треба поїхати й виконати свій громадянський обов’язок. Ми приїхали сюди другого липня. Досить багато пацієнтів більше, звичайно, по хірургії, — каже Микола.

Директорка Миколаївської районної лікарні Тетяна Хоржевська розповідає, необхідність у лікарях є через те, що багато працівників виїхало.

— Наша лікарня надає допомогу всьому Миколаївському району, пережили перші дні війни, коли у нас був великий наплив хворих і деякі лікарі у нас виїхали, деякі лікарі за станом здоров’я залишили заклад. Нині ми потребували допомоги лікарів хірургічного профілю, лікаря-терапевта, нам потрібен лікар неонатолог, анестезіологи нам потрібні, — говорить Тетяна Хоржевська.

Раніше повідомлялося, що у зв’язку з війною з Миколаєва виїхало багато молодих спеціалістів-медиків, що спричинило дефіцит низки лікарських спеціальностей в миколаївських медичних закладах.

Читайте також: