• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.2° Ясне небо

У Миколаєві створили патріотичний стінопис Сковороді

На стіні однієї Миколаївської гімназії з'явився стінопис, який присвячений письменнику Григорію Сковороді.

Про це повідомляє Управління освіти Миколаївської міської ради.

Зазначається, що на меморіалі зображений письменник у підлітковому віці. Вік обрано невипадково, адже стінопис щодня бачитимуть учні гімназії. Це був спільний проєкт Громадської Організації «Новий Акрополь», команда художників: Дмитро Сліпуха, Олена Волошина та Дмитро Волошин.

Відомо, що послання на муралі – це життєве кредо Григорія Савича. 

«Збери всередині себе свої думки і в собі самому шукай справжніх благ. Копай всередині себе криницю для тої води, яка зросить і твою оселю, і сусідську», — зазначено на арті.

За задумом творців, картина означає, що у собі можна розкопати джерело щастя та  внутрішньої сили. Для цього потрібні зусилля та опертя на мудрість давнини – як при копанні криниці.

Варто додати, що Миколаїв – місто на воді, тому образ криниці невипадковий. Так, на стінописі зображена чиста вода криниці від душі Григорія Сковороди, яка поєднується із зірками, які символізують галактику – Чумацький шлях.  Малюнок є дуже пам'ятним для міста, бо саме через ці місця проходив шлях чумаків за сіллю до чорноморського узбережжя Криму.

Нагадаємо, у Миколаєві намалювали мурал, присвячений роботам художника-аматора Сергія Луньова. На стінописі зображено лева з Каштанового скверу та ворота на Обсерваторній. Донедавна міські пейзажі миколаївського художника Сергія Луньова красувалися лише на папері формату А3.

Раніше повідомлялося, що художники-муралісти Альона Мартинова та Дмитро Слепуха завершують ще один запланований проєкт у Миколаєві. На муралі зображена велика риба, яка несе на собі основні пам'ятки міста

Читайте також: