• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

Україна зі Швецією планують виготовити 1000 БМП для української армії

Україна домовилася зі Швецією про спільне виробництво бойових машин піхоти CV-90. Найближчою метою є виготовити щонайменше тисячу одиниць такої техніки.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Вже невдовзі таких машин ЗСУ отримають куди більше, адже Україна та Швеція домовилися про спільне виробництво CV-90. І найближча мета — 1000 шведських БМП для українського війська!» — написала посадовиця.

Вона зазначила, що до Збройних сил України машини CV-90 надійшли влітку 2023 року і вже виконують бойові задачі на фронті. Уперше їх помітили на Лиманському напрямку, де росіяни вже кілька місяців намагаються прорвати українську оборону.

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський та шведський прем’єр Ульф Крістерссон в серпні підписали спільну заяву про наміри України та Швеції посилити співробітництво щодо виробництва, експлуатації, підготовки операторів та обслуговування платформи машин CV90.

За словами Маляр, CV-90 називають найкращою БМП у світі. Головною її перевагою є турбота про екіпаж і десант. Міцна багатошарова броня захищає людей усередині не тільки від куль та уламків, а й від підриву на мінах, артилерійського вогню і навіть від атак дронів, каже Маляр.

Нагадаємо, що уряд Швеції ухвалив рішення про новий пакет підтримки України вартістю 314 мільйонів доларів.

Читайте також: