• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 16.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.1° Мінлива хмарність

Події в Ізраїлі відволікають Захід від бойових дій в Україні, — NYT

Події в Ізраїлі відволікають західних політиків і громадськість від війни в Україні, це могло б принести РФ перепочинок від постійного розслідування її воєнних злочинів.

Про це написала експертка з російської зовнішньої політики Ханна Нотте у статті для «The New York Times».

«Якщо не вистачає уваги ЗМІ, то не вистачатиме і боєприпасів. Зрештою Ізраїлю може знадобитися зброя, якої зараз не вистачає й Україні, включно з дронами та артилерійськими снарядами», — йдеться у статті.

Однак, як вважає експертка, найбільша вигода для РФ — повернення у світове співтовариство, оскільки її позиція щодо конфлікту в Ізраїлі схожа з суспільними настроями на більшій частині Близького Сходу. Так, Кремль відмовився називати напад бойовиків ХАМАСу на ізраїльтян тероризмом, а поклав усю провину на Захід.

«Крізь банальності про мир, заклики до захисту всіх цивільних осіб і визнання права Ізраїлю на самооборону проглядаються натяки на пропалестинську позицію», — вважає експертка.

Ханна Нотте також припускає, що Росія, яка намагається представити вторгнення в Україну як «антиколоніальну» війну проти домінування Заходу, може залучити на свій бік держави, що розвиваються.

«Цинізм Росії у всьому цьому очевидний», — додала вона.

На думку Ханни Нотте, Захід поки далекий від перемоги в битві наративів.

Раніше повідомлялось, що в Ізраїлі внаслідок атаки ХАМАС загинув 21 українець, у Секторі Гази — троє. Кількість жертв серед громадян України зросла, 24 жовтня було відомо про 19 загиблих в Ізраїлі і 3-х у Секторі Гази.

Читайте також: