• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 16.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.5° Мінлива хмарність

Українських фермерів закликали не займатися «цивільним розмінуванням»

Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду зауважив, аби фермери не проводили самостійне розмінування полів та не виходили працювати на необстежені ділянки.

Про це повідомила пресслужба народного депутата.

«З’явилася інформація, що на Херсонщині є випадки, коли фермери самотужки намагаються розмінувати поля. Перед цим, так само на Херсонщині, аграрій найняв неліцензованих працівників, які мали розмінувати його земельну ділянку. В результаті людина загинула. Звертаюся до фермерів: ні в якому разі не наражайте власне життя на небезпеку», — зауважив Олександр Гайду.

Як відомо, наразі в Україні реалізовано пілотний проект з закупівлі послуг з розмінування, а в бюджеті на наступний рік на компенсацію аграріям, які купуватимуть такі послуги, закладено 2 мільярди гривень.

«Розумію аграріїв, які скоріше хочуть стати до роботи, але безпека важливіша. У фермерів буде можливість очистити свої землі, не наражаючи нікого на небезпеку», — сказав очільник комітету.

Нагадаємо, що з початку 2023 року обстежено вже понад 225 тисяч гектарів земель сільгосппризначення, визначених для пріоритетного повернення до господарської експлуатації. 

Читайте також: