• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.5° Переважно ясно

На Миколаївщині ДБР скерувало до суду дев'ять обвинувачувальних актів щодо державної зради серед військових та силовиків

Державне бюро розслідувань направило до суду дев’ять кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораціонізму, вчинених правоохоронцями чи військовослужбовцями.

Про це керівник першого слідчого відділу ТУ ДБР у Миколаївській області Сергій Козюра сказав сьогодні, 12 грудня, під час пресконференції, пишуть «НикВести».

За словами Сергія Козюри серед обвинувачених є і ті, хто після початку російської агресії висловлював підтримку ворогові та призивав до колабораційних дій.

— Також виявлялись правоохоронці і військовослужбовці, які після початку російського вторгнення і окупації частини Миколаївської області присягли на бік ворога. Виявлено та було повідомлено про підозру прокурору однієї з прокуратур Миколаївщини, який виправдовував російську агресію. Загалом було направлено дев'ять кримінальних проваджень за частинами 1,2 статті 111 («Державна зрада») та частиною 7 статті 111-1 («Колабораційна діяльність») Кримінального кодексу України, – розповів він.

Зазначено, що 20 кримінальних проваджень на даний момент перебувають на стадії досудового розслідування і будуть надалі скеровані до суду.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни СБУ на Миколаївщині розслідувала майже 300 справ щодо колаборантів.

Раніше повідомлялось, що за 2023 рік в Миколаївській області кількість зареєстрованих кримінальних проваджень у сфері оборони збільшилась втричі.

Читайте також: