• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 17.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.4° Похмуро

Міськрада Миколаєва просить Зеленського та уряд посилити підтримку полонених: «Ми маємо про це кричати»

Акція на підтримку українських військовополонених, фото «МикВісті»Акція на підтримку українських військовополонених, фото «МикВісті»

Миколаївська міська рада звернеться до Президента України, Голови Верховної Ради та уповноваженого з прав людини з проханням посилити публічне висвітлення інформації про військовополонених та зниклих безвісти, а також вжити більше заходів для повернення військових з полону.

Таке рішення підтримали на черговій сесії 26 вересня, повідомляють «МикВісті».

З даною ініціативою виступила голова комісії з питань гласності, депутатка Олена Кісельова. Вона зазначила, що дане звернення до керівництва країни — це підтримка родин полонених і нагадування того, що держава-агресор утримує українців в полоні, порушуючи будь-які права людей. 

— До нас, як депутатів, звертаються родини полонених, військових, які безвісті зникли. Рішення стосується не нашої можливості впливати на процес визваолення з полону, оскільки цим займаються уповноважені органи. Але ми як депутати Миколаївської міської ради маємо кричати про полонених. Кожної неділі в багатьох містах триває акція. Останнього разу стояла дівчинка з плакатом «Рабство починається з мовчання». Наше звернення на підтримку  родин і полонених про те, що в 21 столітті є людоїдська країна-канібал, яка утримує людей в полоні. Ми, як містяни і депутати ради, просимо посилення контролю за цим процесом. І по людськи, щоб до таких родин було більш толератне ставлення і повага, коли вони звертаються до відповідних органів, — сказала Олена Кісельова.

Проєкт рішення підтримали 33 депутати одноголосно.

Зазначимо, що в Миколаєві, як і в більшості міст України, містяни щонеділі виходять на мітинг з нагадуванням про те, що в російському полоні знахоядться тисячі українських військовослужбовців.

«Байдужість — це зброя, яка вбиває українців», «Рабство починається з мовчання. Всюди кричи про полонених», «Поки ви плануєте майбутнє, вони мріють повернутись в теперішнє» — заклики, з якими десятки миколаївців нагадують співгромадянам про полонених внаслідок російської агресії.

Як відомо, у полоні Російської Федерації перебувають майже 1300 військовослужбовців з миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Читайте також: