• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

У Баштанці на Миколаївщині відбувся Чемпіонат із веслування на байдарках і каное

У Баштанці стартував Відкритий чемпіонат Миколаївської області з веслування на байдарках і каное «Золота осінь».

Про це повідомляє «Суспільне».

На чемпіонати змагалися спортсмени трьох вікових категорій: 2006-2007 років народження, 2008-2009 та 2010 й молодше. Загалом у змаганнях взяли участь понад 60 спортсменів.

«Нині у Миколаївській області є можливість організовувати змагання в двох місцях. Це Первомайськ, але там зараз течія, там результати не зовсім об'єктивні виходять. І Баштанка. У нас тут стояча вода. Усі спортсмени можуть вибудуватись в одну лінію», — розповів президент Федерації веслування Миколаївської області Юрій Чебан.

Чемпіонці України з веслування, а також бронзовій призерці «Олімпійських надій» Оксані Цомпель вдалось подолати дистанцію першою. Перемогу в своїй віковій категорії здобув і п'ятнадцятирічний Рустам Коваленко.

Після відбору кращих спортсменів на довгій дистанції – були організовані додаткові спринтерські змагання на 100 метрів. 

За результатами змагань переможці та призери веслування на довгі дистанції отримали грамоти й медалі. Кращим у «спринті» вручили кубки.

Нагадаємо, що з 29 серпня по 1 вересня в Умані відбувся Чемпіонат України з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді до 23 років. Миколаївщину на змаганнях представляли 26 спортсменів.

Читайте також: