• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Жителі Миколаєва долучилися до Всесвітнього дня прибирання

У суботу, 16 вересня, майже 500 миколаївців приєдналася до міжнародної екологічної ініціативи «World Cleanup Day», участь у якому участь взяли понад 190 країн. Цього року акція проходить під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!».

Про це повідомляє Миколаївська міська рада.

У Миколаєві на різних локаціях працювали комунальні організації та установи, колективи підприємств міста, місцеві жителі та волонтери.

«Під час традиційних толок учасники очистили 4172 локації у 24 областях України. До події долучилися також ековідповідальні громадяни в прифронтових регіонах та містах. Активності ще продовжуються у зв’язку з погодними та безпековими умовами до 25 вересня», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що містяни прибирали парки, берегові зони, прибудинкові території та дитячі майданчики. Зокрема, на дев'яти локаціях було зібрано близько трьох тонн сміття.

Так, фахівці «Миколаївводоканалу» навели лад на дитячому майданчику та прибудинковій території на вулиці Будівельників 18. За кілька годин назбирали не один мішок сміття: серветки, пляшки й навіть сезонний одяг.

До того ж прилеглі території установ соціальної сфери прибирали співробітники міського департаменту соцзахисту та підпорядкованих установ.

Крім того, до акції долучилися миколаївські школярі та педагоги. Зокрема, вихованці ліцею імені Миколи Аркаса разом із батьками та вчителями навели лад в Аркадівському сквері, що розташований поруч із закладом.

Раніше повідомлялося, що адміністрація Центрального району Миколаєва збирається витратити 3 мільйонів 103 тисячі гривень на ліквідацію несанкціонованих звалищ впродовж 2023 року.

Також адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради повторно замовила послуги благоустрою зелених зон. Витратити на це планує 958 тисяч 125 гривень.

Нагадаємо, що у Миколаєві з вересня підвищилася вартість вивезення сміття КП «Миколаївкомунтранс» та «Обрій-ДКП».

Читайте також: