• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

На Херсонщині затримали агента РФ, який планував підірвати склад із боєприпасами ЗСУ

СБУ викрила російського агента, який намагався вчинити диверсію з підриву боєприпасів ЗСУ на Херсонщині.

Про це повідомила Служба безпеки України.

«На Херсонщині нейтралізовано російського агента, який отримав завдання встановити місцезнаходження позицій ЗСУ та підірвав частину боєкомплекту. За вчинення диверсії окупанти обіцяли своєму поплічнику «винагороду» у розмірі 30 тисяч гривень», — йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, зрадником виявився рецидивіст, який неодноразово був засуджений за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивство.

«У поле зору агресора чоловік потрапив через свої проросійські погляди, які висловлював серед оточуючих, зокрема у кримінальних колах», — поінформували в СБУ.

Під час затримання у зловмисника виявили мобільний телефон, який містить контакт встановленого співробітника спецслужб РФ.

Чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше Служба безпеки України затримала ще одного коригувальника, який збирав та передавав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ у Миколаєві.

Також повідомлялося, що в Миколаєві судитимуть подружжя зрадників: жінка збирала дані про ЗСУ, вигулюючи собаку, а чоловік був правоохоронцем і шукав інформацію по телеграм-каналах.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала чоловіка, який надавав ворогу точні координати освітніх закладів Миколаєва для ракетних обстрілів, а також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.

Також СБУ у ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримала агента головного управління генштабу ЗС РФ. Ним виявився  мешканець Миколаївщини, який збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

Раніше у Миколаєві Служба безпеки України затримала учасників агентурної мережі Росії, які готували умови для проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп до міста.

Читайте також: