• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 18.8°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.8° Слабкий дощ

В Миколаєві відправили під арешт жінку, яка «здавала» росіянам дислокацію ЗСУ

Слідча суддя Центрального районного суду Миколаєва Галина Подзігун відправила під арешт 49-річну жінку, яка передавала спецслужбам РФ місця розміщення підрозділів ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Жінка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.114-2, ч.3 ст.114-2, ч.1 ст.436-2, ч.3 ст.436-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка долучилась до кількох телеграм-каналів, використовуючи псевдонім, який мав би приховати її стать та вік. При цьому, остання достовірно знала, що зазначені канали використовуються спецслужбами РФ для збору інформації про розміщення збройних формувань України.

В подальшому, вона неодноразово публікувала там інформацію про переміщення підрозділів ЗС України у Миколаєві та області, у тому числі, долучаючи до повідомлень відповідні фотоматеріали.

Окрім цього, під час спілкування у зазначених каналах, вона виправдовувала збройну агресію РФ, висловлювала сподівання на окупацію Миколаєва.

У судовому засіданні жінка не визнала свою провину і просила відмовити у задоволенні клопотання, пояснювала, що давно загубила сім-картку, за допомогою якої відбулась реєстрація у відповідних телеграм каналах. Водночас, зазначене твердження спростовується наявними у матеріалах клопотання матеріалами.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, начальник КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександр Сагайдак виявився агентом Кремля. Він «здавав» росіянам дані військовослужбовців та силовиків. Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо в міськраді.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич прокоментував сьогоднішнє затримання директора КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександра Сагайдака у підозрі в державній зраді. За словами мера, він особисто хотів бути присутнім під час затримання, щоб «подивитися цьому покидьку в очі».

Читайте також: