• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

Мера Сум та директора місцевого ДЖКГ затримали на хабарі у 2 мільйона гривень, — СБУ

Співробітники Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро затримали Сумського міського голову Олександра Лисенка та директора департаменту ЖКГ на отриманні хабара.

Про це повідомили в СБУ та НАБУ.

Зазначається, що посадовці вимагали хабарі від місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у місті.

СБУ повідомила, що вони «обклали даниною» місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. Фігуранти вимагали з підприємців 2 мільйона 130 тисяч гривень. У разі відмови платити — погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

«СБУ та НАБУ затримали обох фігурантів «на гарячому», у момент отримання одного із траншів неправомірної вигоди у розмірі 1,4 мільйона гривень», — додали правоохоронці.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Пізніше посадовцям буде обрано запобіжний захід.

Викриття зловмисників проводили за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, влітку керівника Миколаївського міського управління Держпродспоживслужби, який вимагав з комерсантів гроші за пришвидшене оформлення ветеринарних документів для експорту сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу, затримали на отриманні хабаря.

Читайте також: