• субота

    28 вересня, 2024

  • 16.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 28 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.9° Ясне небо

Миколаївські піротехніки отримали від благодійників металодетектор, який працює під водою на глибині до 30 м

Миколаївський підрозділ водолазів 19 жовтня отримав від Європейського Союзу та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні сучасну техніку для проведення робіт з підводного розмінування.

Як повідомили у ДСНС Миколаївської області, вони отримали металодетекторо Vallon VMW1_Underwater та підводний апарат з дистанційним керуванням (ROV/дрон).

Як відомо, металодетектор призначений для виявлення мін, саморобних вибухових пристроїв і боєприпасів, що не вибухнули та може використовуватись під водою на глибині до 30 метрів, підводний апарат — для підводного фільмування, інспекції підводних комунікацій та споруд.

«Всі ми розуміємо, що проведення робіт під водою має свою специфіку. На сьогодні групою підводного розмінування, в межах нашого регіону, обстежено майже 25 гектарів підводної акваторії, виявлено та знищено в установленому порядку 136 одиниць боєприпасів. Дана техніка полегшить  водолазам-саперам проведення відповідних робіт, тож процес розмінування підводної акваторії проходитиме швидше, — підкреслив очільник миколаївських рятувальників Микола Панасенко.

Нагадаємо, благодійна організація «Міжнародний Благодійний Фонд «Нова Юкрейн» передали миколаївським піротехнікам десять пар чоботів «Павуків».

Читайте також: