• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.5° Переважно ясно

Збитки на ₴2 млн: голова НСЗУ отримала підозру в службовій недбалості

Прокуратура висунула підозру очільниці Національної служби здоров’я України у службовій недбалості. Правоохоронці встановили розтрату понад два мільйони гривень бюджетних коштів.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, у квітні 2022 року на замовлення Нацслужби здоров’я України одним зі спеціалізованих державних підприємств виконувалися роботи щодо адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

Після виконання цих робіт держпідприємством складено акт здачі-приймання послуг, в який включено всі роботи згідно з договором та відомості про певний обсяг робіт, які фактично не виконувалися.

Очільниця НСЗУ Наталія Гусак належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору.

«Внаслідок цього зайво витрачено бюджетні кошти в сумі понад 2 мільйони гривень на оплату послуг, які не надавалися», — йдеться в повідомлені.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи очільниці НСЗУ Наталії Гусак, де виявили та вилучили документи та інші речові докази.

Наразі Генпрокуратура вирішує питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Нагадаємо, голова сільради на Миколаївщині з місцевого бюджету сплатив послуги адвоката, щоб захищатись у суді по розтраті державного майна.

Читайте також: